مستند «نان گزیده ها» با حضور کارگران هپکو رونمایی شد و در آن کارگران حل مشکل این شرکت را متکی به عزم ملی دانستند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مستند «نان گزیده ها» که به تشریح وضعیت شرکت هپکو و مشکلات آن میپردازد، عصر امروز در سالن بصیرت سازمان بسیج دانشجویی اکران شد. در این مراسم جمعی از نمایندگان کارگران هپکو و فعالان فضای مجازی حضور داشتند.
«نان گزیده ها» اولین فیلم مستند درباره اعتراضات کارگری هپکو است که در آن فیلمهایی از شعارها و تجمعات کارگران به نمایش درمی آید. در این مستند کارگران هپکو، برخی مسئولان این شرکت پیش از خصوصی سازی، کارشناسان اقتصادی و اجتماعی و همچنین نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی به بیان نظرات و دیدگاههای خود میپردازند. این مستند با نمایش بخشهای مختلف کارگاهی و کارخانهای آغاز میشود و در ادامه دردها و رنجهای کارگران به به بیننده منتقل میکند.
مهدی مطهر، تهیه کننده این مستند، با تأکید بر حضور رسانههای انقلابی در کنار اعتراضات کارگری و رسیدگی به وضعیت شرکتهای تخصصی و بزرگ، گفت: جریانهایی وجود دارد که میخواهند اعتراضات کارگری را علیه نظام نشان دهند و به این صورت اصل حرف کارگران به حاشیه برود.
مطهر با بیان اینکه کارگران هپکو در تمام اعتراضات خود به صنفی بودن آن تأکید داشتند، ادامه داد: نکته دیگر درباره هپکو این است که نباید به دنبال رویاپردازیهایی درباره وضعیت شرکت پیش از انقلاب باشیم، هپکو در سالهای ۵۱ تا ۵۴ ساخته شد، اما اوج شکوفاییی آن به دوران دفاع مقدس و سالهای میانی دهه ۶۰ بازمی گردد.
پس از آن، سعید صیاف، یکی از کارگران هپکو پشت تریبون قرار گرفت و از تشکلهای دانشجویی که از اعتراضات کارگری حمایت کردند، تشکر کرد.
صیاف به حضور دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی در نمازجمعه اراک اشاره کرد و گفت: نجات هپکو اکنون صرفا عزم جزم کارگران را نمیخواهد، بلکه باید همه دست به دست هم دهند و این برند ملی را احیا کنند.
این کارگر هپکو به ماجرای تجمع کارگران و بستن ریل راه آهن اشاره کرد و ادامه داد: از همه مسافرانی که در آن ساعتها در قطار بودن عذرخواهی میکنیم، اما مردم بدانند که شرایط را برای ما به سمتی بردند که چارهای جز بستن ریل نداشتیم.
وی بیان کرد: بستن ریل اشتباه بود، اما آخرین راه بود که صدای اعتراض کارگران به کل ایران برسد. چند سال است که اعتراض کردیم، اما صدایمان به بیرون از استان نرسید و کسی به کمک ما نیامد.
صیاف گفت: از اینکه رئیس قوه قضاییه اظهار کرده است که صدای ما را شنیده، خوشحالیم و امیدواریم حرف ما را نیز بشنود.
در ادامه این مراسم، سیدپویان حسین پور ضرورت پرداختن به هشتگهایی با عنوان هپکو و هپکو تنها نیست در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: باید پیام کارگران هپکو و جامعه کارگری به همه دنیا مخابره شود و همه ببینند که جریان انقلابی در کنار کارگران حضور دارد.
حسین پور ادامه داد: در چند سالی که خصوصی سازی شرکتهای بزرگ راه افتاده، مواد زیادی از شرکتهای بزرگ داریم که به بخش خصوصی واگذار شده و تنها هپکو نیست که گرفتار سیاستهای غلط خصوصی سازی شده است.
سیدامیر میرناصر، کارگر و نماینده کارگران هپکو نیز در پایان این مراسم به ارائه تاریخچه، ظرفیتها و افتخارات و همچنین مشکلات این شرکت پرداخت.
گفتنی است، پیش از این کارگران هپکو در نشست خبری در خبرگزاری دانشجو به تشریح این مسائل پرداخته بودند که در لینکهای زیر مشروح ان آمده است: